Spiegelkinderen (2)Plasson is de schilder

schildert de zee met de zee

wordt door het donker opgeschort

 

ik denk in wit, net als zijn schilderijen

de zee wist alles uit, overal nadert het einde

 

vermomt zich als meer, ze roept jou, ze wil jou

-----------------------------------------------------------------

 

Spiegelkinderen is een dichtbundel vol mysterie, wanen, gekte en (dag)dromen. Er wordt getuurd richting het einde, gewaad in scherven. Een preek bevat granaatmist. In Spiegelkinderen is niets wat het lijkt dat het is en iemand altijd iemand anders.

Spiegelkinderen (59 pagina’s, ISBN: 9789402106879) is te koop in diverse (boek)webwinkels, waaronder Bol.com, AKO en Bruna en te bestellen bij iedere boekhandel.

 

Recensie:

Spiegelkinderen is een fascinerende bundel, die enige doorzettingsvermogen vereist en zich gaandeweg voor de lezer opent. Ik heb heel wat poëzie gelezen, maar kan in ‘Spiegelkinderen’ geen invloeden van andere dichters herkennen. Marco Geldermans heeft een heel eigen toon. Er zit hier en daar wat religieuze wanhoop in ‘Spiegelkinderen’. Er wordt in tal van gedichten een U aangeroepen die zelden antwoord geeft. Maar er blijft hoop: ‘opeens beweegt u – na de breuk – ontstane leegte’. Ook de liefdesgedichten zijn soms raadselachtig, alsof het beter is om er maar niet aan te beginnen. In de verte doen de gedichten denken aan de neoromantische stroming van de jaren zeventig en tachtig. … geen licht verteerbaar voer, maar wel intrigerend door de symbiose van liefde, erotiek en geloofstwijfel. … De slotstrofe van de bundel is veelzeggend: 'een uitgang zonder ingang behalve dan die uitgang'.

 

H. ’t Hoen

 

 

                                   startpagina